Op ’t Zuid in Antwerpen gingen we met Pallmann aan de slag in restaurant Ferrier 30 voor de renovatie van een bestaande eiken plankenvloer. Rudy De Keyser van De Keyser Wood Industry kreeg de vraag om een zo natural mogelijk effect te verkrijgen op de bestaande vloer. Een ideale job voor onze 2-componenten parketlakken Pallmann Pall-X Pure en Pallmann Pall-X Zero.

Data

Gebouwtype Horeca
Horeca
Horeca
LandBelgië
UitvoerderDe Keyser Wood Industry

Ferrier 30 Antwerpen


Ferrier 30 opende zijn deuren op 14 oktober 2004 in Antwerpen. Na De Gulden Beer en Arte, in het historisch centrum van Antwerpen, werd dit hun eerste avontuur op ’t Zuid. Al van bij het uitwerken van de plannen was duidelijk hoe Ferrier 30 er ging uitzien: een modern, strak interieur, dat tegelijkertijd niet al te veel de aandacht mocht afleiden. De nadruk moest op de gerechten en de wijnen liggen. Toen Rudy De Keyser de vraag kreeg om de bestaande eiken plankenvloer te renoveren, ging hij te rade bij Len Janssen, Sales Manager bij UZIN UTZ België. Len adviseerde hierop een combinatie van onze 2-componenten parketlakken Pallmann Pall-X Pure en Pallmann Pall-X Zero voor een zo naturel mogelijk effect.

Voorbereiding met de Pallmann Spider


Alvorens de nieuwe lak op de parketvloer kon worden aangebracht werd de vloer volledig opgeschuurd en geborsteld met de Pallmann Spider. Deze parketschuurmachine maakt gebruik van de drie-schijfstechniek en een krachtige aandrijving waardoor de oude afwerklaag eenvoudig van de vloer verwijderd wordt en een perfect schuurresultaat kan behaald worden.

Met de Pallmann Borsteltechniek, geschikt voor de parketschuurmachine Pallmann Spider, creëer je in een handomdraai een vloer met karakter. De zachte delen tussen de nerven worden uit het hout geborsteld, terwijl de harde gedeeltes overeind blijven. Hierdoor verkrijg je een meer rustiek uiterlijk. In de eerste stap dient het gehele oppervlak voorgeschuurd te worden. Vervolgens vindt de ombouw met de borstelset plaats, die zonder hulpmiddelen aan de 3-schijfsplaat kan worden gemonteerd. In de tweede stap wordt de parketvloer geborsteld met een RVS borstel of een roestvrijstalen borstel, om een eerste diepe structuur te creëren. Nadien wordt de nylonborstel met korrelgrootte 46 toegepast. De houtstructuur wordt nu steeds meer zichtbaar en komt tot leven. Om het resultaat van de voorgaande schuurgang te verhogen, wordt de vloer afgewerkt met een speciale nylonborstel met korrelgrootte 60. Dankzij de Pallmann Spider klaart één machine de volledige klus.

Een vloer met karakter


De eigenaars van Ferrier 30 wilden de eiken plankenvloer in een zo naturel mogelijk effect hebben. Hiervoor is de Pallmann Pall-X Pure uiterst geschikt. Deze 2-componenten lak kan toegepast worden als grond- en aflak en geeft een onbehandelde uitstraling aan het hout. In dit geval werd de vloer behandeld met twee lagen Pallmann Pall-X Pure. Om de naturel look nog te optimaliseren, werd de plankenvloer nog met één laag Pallmann Pall-X Zero afgewerkt. Pallmann Pall-X Zero is een extreem matte watergedragen 2-componenten PU-lak en zeer eenvoudig te verwerken. Deze afwerkingslak werd ook gebruikt om de vloer nog sterker te maken en te beschermen tegen het zware beloop. In combinatie met Pallmann Pall-X Pure geeft Pallmann Pall-X Zero een zeer mooie, onbehandelde uitstraling, extreem matte uitstraling die volledig bij de huidige trend voor afwerkingen van parket past.

Reiniging


Voor het periodiek onderhoud van de plankenvloer werd de Pallmann Clean aangeraden. Deze neutraal, watergedragen reinigings- en onderhoudsmiddel is uiterst geschikt voor regelmatig onderhoud van gelakte parket- en kurkvloeren, kant-en-klaar parket, linoleum, PVC, en natuursteenvloeren. De Pallmann Clean is zeer snel droog.

Gebruikte producten

PALLMANN Spider

Door het schuren met de drie-schijfstechiek en een krachtige aandrijving wordt een perfect schuurresultaat behaald. De machine is uiterst eenvoudig te bedienen, loopt rustig en wordt vooral gekenmerkt door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden; van krachtig schuren tot zacht polijsten.

PALL-X PURE

Vitrificateur bi-composant en phase aqueuse, avec l’aspect mat naturel du bois non traité destiné aux parquets très fortement sollicités

PALL-X ZERO 2K

Pall-X Zero is een extreem matte watergedragen 2-componenten PU-lak. Pall-X Zero is zeer eenvoudig te verwerken en kan makkelijk zonder aanzetten worden aangebracht. De extreem matte uitstraling past volledig bij de huidige trend voor afwerkingen van parket. In combinatie met Pall-X Pure geeft Pall-X Zero een mooie, onbehandelde uitstraling.

CLEAN

Agent nettoyant aqueux pour parquet vitrifié, huilé ou sur du liège. Convient également pour le nettoyage de sol en linoléum, PVC, en pierre naturelle ou artificielle.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw