In de laatste Floor ever uitgave van 2020 introduceerden we met veel trots onze nieuwste 2-componenten PU parketlak; de Pall-X Full Color van Pallmann. Rudy De Keyser van De Keyser Wood Industry kreeg onlangs de vraag om een parketvloer in een oud-herenhuis opnieuw te kleuren. Een ideale job voor onze dekkende lak.

Data

Gebouwtype Residentiële gebouwen
LandBelgië
UitvoerderDe Keyser Wood Industry

Toen Rudy De Keyser uit Kruibeke in het herenhuis de parketvloer met visgraatmotief zag en hoorde dat de klant op zoek was naar een zwarte, dekkende afwerklaag die wel tegen een stootje kon ging hij te rade bij Len Janssen, Sales Manager bij UZIN UTZ België. Len adviseerde hierop de Pall-X Full Color in het kleur Intense Black. 

Voorbereiding

Alvorens de nieuwe kleur op de parketvloer kon worden aangebracht werd de vloer volledig opgeschuurd met de Pallmann Spider. De Pallmann Spider maakt gebruik van de drie-schijfstechniek en een krachtige aandrijving waardoor de oude afwerklaag eenvoudig van de vloer verwijderd wordt en een perfect schuurresultaat kan behaald worden. Deze parketschuurmachine is uiterst eenvoudig te bedienen en door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden kan hij alles aan, van krachtig schuren tot zacht polijsten.

De vloer krijgt een kleurtje

Het visgraatparket in het herenhuis had sinds jaar en dag een zwarte kleur, de eindklant vroeg dan ook opnieuw een zwarte afwerklaag. Hiervoor is de Pall-X Full Color uiterst geschikt. Deze 2-componenten, dekkende kleurlak kan toegepast worden op nagenoeg elke houtsoort en is uniek in zijn soort. Ze dekt de kleur van het hout volledig maar de houtnerf blijft zichtbaar. Afhankelijk van de dekkracht, de kleur van het hout en de wensen van de (eind) klant kan worden gespeeld met het aantal laklagen. Pall-X Full Color is standaard verkrijgbaar in 12 kleuren. Mocht de klant zijn gading nog niet gevonden hebben, kunnen nagenoeg alle RAL- en NCS-kleuren op verzoek geproduceerd worden. In dit geval koos de eindklant voor de kleur Intense Black. Pall-X Full Color kan gemakkelijk worden aangebracht aan de hand van een lakroller. Daarna kan de vloer worden afgewerkt met verschillende 2-componenten lakken, mat of glanzend.

Intens resultaat

Het resultaat van deze werken is een matt e, diepzwarte parketvloer die aan alle wensen van de eindklant voldoet. Ook Rudy De Keyser is zeer tevreden: ”Het was de eerste keer dat ik werkte met de parketlak en ik was aangenaam verrast. Deze lak brengt in één laag al een mooie dekkende kleur aan. Ik zie hier heel wat mogelijkheden mee.”

Afwerking met verschillende 2-componenten lakken

Als afwerking werd Pall-X Zero gebruikt voor een extreem matte uitstraling. Pall-X Zero is een watergedragen 2-componenten PU-lak zonder oplosmiddelen. Het product is zeer eenvoudig te verwerken en kan makkelijk zonder aanzetten worden aangebracht. De extreem matte uitstraling
past volledig bij de huidige trend voor afwerkingen van parket.

Gebruikte producten

KIT DE BROSSES PALLMANN SPIDER 178 MM

Kit idéal pour structurer la surface de parquets

PALL-X FULL COLOR

Pall-X Full Color is een gepigmenteerde 2-componenten dekkende PU-lak. Pall-X Full Color is makkelijk aan te brengen en kan in verschillende systemen worden toegepast, afhankelijk van het gewenste eindresultaat. De gekleurde lak is o.a. geschikt voor het dekkend aanbrengen van kleur op de houten vloer en speelt daarmee in op de huidige trends. Ook kan Pall X-Full Color toegepast worden op donkere tropische houtsoorten om deze licht te maken of parketvloeren die aan het einde van de levenscyclus zijn door dekkend af te lakken. Tevens is de lak geschikt voor het maken van figuraties, logo's, belijningen en het benadrukken van vloervelden.

PALL-X ZERO 2K

Pall-X Zero is een extreem matte watergedragen 2-componenten PU-lak. Pall-X Zero is zeer eenvoudig te verwerken en kan makkelijk zonder aanzetten worden aangebracht. De extreem matte uitstraling past volledig bij de huidige trend voor afwerkingen van parket. In combinatie met Pall-X Pure geeft Pall-X Zero een mooie, onbehandelde uitstraling.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw