Openbare gebouwen

Openbare gebouwen

Openbare gebouwen

Parketvloeren van openbare gebouwen, zoals musea, staan voortdurend onder grote druk. Deze zwaar belaste ruimtes hebben robuuste oppervlakken nodig die veel aankunnen. PALLMANN biedt ecologische en betrouwbare producten die aan alle eisen voldoen.Parketvloeren van openbare gebouwen, zoals musea, staan voortdurend onder grote druk. Deze zwaar belaste ruimtes hebben robuuste oppervlakken nodig die veel aankunnen. PALLMANN biedt ecologische en betrouwbare producten die aan alle eisen voldoen.

Referenties

Concertzaal De Kern in Wilrijk

Het ene project is het andere niet. Afhankelijk van onder meer ruimtelijke en plaatselijke omstandigheden maar vooral van de verwachtingen en eisen van de opdrachtgever, kunnen twee schijnbaar dezelfde projecten een totaal andere uitdaging betekenen. Dat was alvast het geval met de renovatie van het Wilrijks cultuurcentrum ‘De Kern’, waar onder meer de nagelnieuwe parketvloer niet alleen aan strakke esthetische voorschriften diende te beantwoorden maar ook geschikt moest zijn voor zeer zware belasting. Een uitdaging voor de parketteur waarop Uzin Utz België met de olie-lak combinatie van Pallmann het antwoord gaf.

Koningin Elisabethzaal Antwerpen

Dit najaar opende de totaal vernieuwde Antwerpse Elisabethzaal de deuren. De concertzaal kan zich dankzij een speciale golvende houten wandbekleding op vlak van akoestiek met de allerbeste concertlocaties ter wereld meten. Op de vloer en het podium treffen we 2800 m² massief eiken parket, een partnerproject van Rudy De Keyser Wood Industry en Uzin Utz België.

MAS Antwerpen

Het Museum Aan de Stroom in hartje Antwerpen is voor velen een architecturaal hoogstandje. Het is in geen tijd een voorbeeld geworden van de hedendaagse architectuur, maar het biedt ook onderdak aan een schitterende kunstcollectie. Dat daarvoor het interieur aan belangrijke eisen moest voldoen is dan ook niet verwonderlijk. Er werd dan ook voor de kwalitatieve producten van PALLMANN en UZIN gekozen.

Pallmann Magic Oil in oude stadsfeestzaal in stadsmuseum

In het Lokerse Stadsmuseum werden in de oude stadsfeestzaal putten en breuklijnen vastgesteld in de vloer. Door de beschermde status van het Stadsmuseum moest de originele plankenvloer behouden blijven. Stals en Zoon nv kwam met de gepaste oplossing.

Pallmann trendsetter in modemuseum Antwerpen

Antwerpen wordt aanzien als de bakermat van de Belgische mode. Reden genoeg waarom juist in deze stad een heus modemuseum niet mag ontbreken. In 2002 opende het Antwerpse Modemuseum (MoMu) haar deuren in de Modenatie, een gerenoveerd historisch pand in de Nationalestraat. Eind april 2018 sloot het MoMu de deuren voor renovatie- en uitbreidingswerken. Onze klant Mogensen Parketvloeren werd gecontacteerd voor de renovatie van de parketvloeren. Een modieus project waar we met Pallmann uiteraard graag in investeerden

REGIE DER GEBOUWEN BLAAST OUDE GERECHTSHOF NIEUW LEVEN IN

In de vorige editie van ons Floor ever Magazine zetten we de Britselei in Antwerpen al in de kijker. We hadden het over neoclassicistische burgerhuizen en prestigieuze herenhuizen, maar ook enkele monumentale openbare gebouwen zoals de Nationale Bank, en het Justitiepaleis. Ook in deze editie zitten we op de Britselei waar Mogensen parketvloeren BV in het Oude Gerechtshof aan de slag mocht met 1.800 m² kubusparket en 4.300 m² plankenparket. Een project met oog voor detail.

Uitmuntend eigentijdse concertbeleving in eeuwenoud gebouw

Het Gentse muziekcentrum De Bijloke heeft zijn concertzaal fundamenteel aangepakt. In 1988 vond het allereerste concert in de voormalige ziekenzaal van het Bijlokehospitaal plaats. Het 13de eeuwse monument ging voortaan als concertzaal door het leven en werd de voorbije jaren reeds in verschillende fases grondig heringericht. Intensief gebruik en hoge kwaliteitsverwachtingen zorgden er anno 2019 voor dat een grondige renovatie zich opdrong.

VAN ERFGOED TOT LEERCENTRUM

In 1954 werd een opmerkelijk pand in het hart van de stad Antwerpen gebouwd door het Provinciaal Veiligheidinstituut. Dit beschermd erfgoed diende decennialang als een centrum voor preventie en arbeidsveiligheid, maar het herbergde ook een tentoonstellingszaal die de bezoekers toegang gaf tot verschillende exposities. In 2015 werd het pand verkocht omwille van besparingen en na enkele doorverkopen werd het in 2021 verworven door KU Leuven.

Onze referenties

Horeca

Hotels en restaurants maken indruk met hun sfeer en verfijnde inrichting. De eerste indruk is doorslaggevend als het gaat om de feel-good factor. Uitbaters stellen dan ook hoge eisen: vloeren moeten er lang goed uitzien, er mogen geen onaangename geuren zijn en een renovatie moet snel gebeuren. PALLMANN voldoet aan deze eisen en biedt optimale oplossingen voor een duurzame en snelle plaatsing of renovatie van parketvloeren.

Toon referenties

Kantoor en administratie

In kantoren en administraties ligt de nadruk op snelle oplossingen. Er wordt steeds nagedacht vanuit het perspectief van de werknemer. Een aangename werkomgeving en weinig stoorzenders zoals contactgeluid zijn prioriteit. Ook hier komt de expertise van PALLMANN tot zijn recht.Toon referenties

Openbare gebouwen

Parketvloeren van openbare gebouwen, zoals musea, staan voortdurend onder grote druk. Deze zwaar belaste ruimtes hebben robuuste oppervlakken nodig die veel aankunnen. PALLMANN biedt ecologische en betrouwbare producten die aan alle eisen voldoen.

Toon referenties

Residentiële gebouwen

In de woningbouw, vooral in de nieuwbouw, is er vaak sprake van tijdsdruk. PALLMANN biedt tijdbesparende systeemoplossingen, die u de beste ondersteuning bieden voor uw bouwproject. We hebben de juiste oppervlakteafwerking voor elk bouwproject!

Toon referenties

Retail

In winkels en winkelinrichting ligt de nadruk op snelle en individuele oplossingen. PALLMANN biedt u innovatieve productoplossingen die voldoen aan speciale eisen.


Toon referenties

Sportfaciliteiten

In openbare gebouwen en vooral in drukbezochte sportaccommodaties zijn contactgeluid en brandveiligheid zeer belangrijk. Daarnaast speelt ook de sterkte van de vloerbedekkingen een niet onbelangrijke rol.
De systeemoplossingen van PALLMANN bieden u milieuvriendelijke, duurzame en zeer slijtvaste producten voor uw project.

Toon referenties

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw