Genieten van een prachtige parketvloer en ondertussen de skyline van Brussel bewonderen? Het kan dankzij Pallmann! In een luxe appartement met zicht op het Justitiepaleis van Brussel plaatste Biesemans Parketwerken een nieuwe parketvloer met visgraatmotief.

Data

Gebouwtype Residentiële gebouwen
LandBelgië
UitvoerderBiesemans Parketwerken

Toen Biesemans Parketwerken, specialist in parket en linoleum, uit Hombeek de vraag kreeg om een nieuwe parketvloer met visgraatmotief te plaatsen in een nieuw luxe appartement in Brussel, ging hij voor de plaatsing en afwerking van het parket te rade bij Wim Wynants, technisch-commercieel adviseur Pallmann bij UZIN UTZ België.

UZIN UTZ van plaatsing tot afwerking

Dankzij het complete aanbod van onze producten en de technische kennis van Wim, konden we Biesemans Parketwerken adviseren met UZIN UTZ-producten van bij de plaatsing tot de afwerking.

Voor het plaatsen van het meerlaags visgraatparket werd eerst de sneldrogende 1-component PU-primer, UZIN PE 414 BiTurbo, aangebracht. Deze sneldrogende voorstrijk is ideaal voor het plaatsen van parket en soepele vloerbedekking. Dankzij de zeer korte droogtijd van deze primer kon de 1-componenten STP parketlijm, UZIN MK 200, hierop snel aangebracht worden. De hard-elastische, snelafbindende lijmrillen, beperken houtvervormingen en zorgen voor een mooi homogeen esthetisch resultaat.

Professioneel schuren van parket

Alvorens de parketvloer werd afgewerkt, werd deze volledig opgeschuurd met de Pallmann Cobra 09. De Pallmann Cobra is de krachtige bandschuurmachine in het Pallmann machinegamma. De machine is efficiënt, ergonomisch en levert een uitmuntend schuurbeeld. Deze parketschuurmachine heeft een 5-voudig in hoogte verstelbare handgreep om ergonomisch te werken.

Parket-voegenkit

Voor het kitten van de naden en enkele oneffenheden in de parketvloer gebruikte Biesemans Parketwerken de Pallmann Pall-X Kitt. Deze watergedragen voegenkit voor het kitten van naden, nagel- / spijkergaten, noesten of andere oneffenheden is zeer gebruiksvriendelijk en zeer snel droog. Vervolgens werd de visgraatparket nog eens geschuurd met de Pallmann Cobra 09.

Afwerking en overlak

Na de schuurwerken, kon de vloer afgewerkt worden. Om de unieke houtkleur en –structuur te accentueren, werd de high-solid 2-componenten parket voorbehandeling, Pallmann Pall-X 333, aangebracht. De olie werd in gedeeltes aangebracht waardoor het restant op tijd (maximum 10 minuten na het aanbrengen van de olie) kon worden verwijderd met een beige pad. Na ca. 20 minuten werd het oppervlak met een witte pad nageboend om een homogeen beeld te verkrijgen.

Hierop werd de 2-componenten parketlak, Pallmann Pall-X 98 Gold, toegepast. Deze parketlak is de juiste keuze als het gaat om slijtvastheid, chemicaliënbestendigheid en kwaliteit. Daar waar de belasting hoog is, kies je voor Pallmann Pall-X 98. Ideaal voor in de leefruimte van een appartement!

Onderhoud

Voor het periodiek onderhoud van het meerlaags visgraatparket werden de Pallmann Clean en Pallmann Finish Care aangeraden. Deze watergedragen reinigings- en onderhoudsmiddelen zijn uiterst geschikt voor regelmatig onderhoud van gelakte parket- en kurkvloeren, kant-en-klaar parket, linoleum, PVC en natuursteenvloeren. De Pallmann Finish Care is bovendien snel droog.

Schitterend resultaat

Het resultaat is zeer geslaagd, zowel de klant, eindklant als Wim zijn enthousiast! Dankzij de naturelle afwerking werd het meerlaags visgraatparket een echte eyecatcher in het luxe appartement. Een prachtige vloer, zicht op de skyline van Brussel en zalige zonnestralen die door de ramen van het appartement naar binnen schijnen, wat wil een mens nu nog meer?!

Gebruikte producten

UZIN PE 414 BiTurbo

Primaire 1 composant à base de résine réactive avant la pose d'un parquet ou d'un revêtement de sol

UZIN MK 200

Hard-elastische lijm voor parket met tand en groef

PALL-X KITT

Watergedragen voegenkit voor het kitten van naden, nagel- / spijkergaten, noesten of andere oneffenheden. Pall-X Kitt is zeer gebruiksvriendelijk.

PALL-X 333

Oplosmiddelvrije, 2-componenten olie-voorbehandeling voor alle gangbare europeese houtsoorten onder 2-K lakken of onder 2K parketolie Magic Oil 2K origninal. Tevens basis voor Pallmann Pall-X 333 Color Concentrate.

REINIGINGSPAD 406/10 mm

De reinigingspads zijn beschikbaar in een afmeting van 406 mm in een dikte van 10 en 20 mm.

PALL-X 98 GLANZEND

Pall-X 98 is de juiste keuze als het gaat om slijtvastheid, chemicaliënbestendigheid en kwaliteit. Daar waar de belasting hoog is, kies je voor Pall-X 98. Deze lak is er in de varianten mat, halfmat en glanzend.

FINISH CARE

Watergedragen onderhoudsmiddel, die door een vuilafstotende film de lak en het uiterlijk van het oppervlak verbetert en gelijktijdig de levensduur van de vloer verlengt.

CLEAN

Neutraal, watergedragen reinigingsmiddel voor het verwijderen van vervuiling op vloeren.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw