Naast zijn vele kerken en hoeven kent de Antwerpse stad Schilde enkele architecturale gebouwen en villa’s. Voor de renovatie van een villa uit de jaren ’50 ging Parketvloeren J. Wils & Zonen BVBA aan de slag met PALLMANN Magic Oil Pure om de parketvloer van 160 m2 onder handen te nemen. Voor de volledige renovatie en afwerking van het parket gaf Wim Wynants, technisch-commercieel adviseur PALLMANN bij UZIN UTZ, professioneel advies.

Data

Gebouwtype Residentiële gebouwen

ANTWERPSE VILLA UIT JAREN ’50 KRIJGT NIEUWE PARKETVLOER

Parketvloeren J. Wils & Zonen is een familiebedrijf waar de liefde voor het hout al sinds 1935 van vader op zoon wordt doorgegeven. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zowel eigentijdse parketvloeren als traditionele plankenvloeren. Deze laatste worden op ambachtelijke wijze geplaatst in verschillende motieven met de meest moderne middelen en materialen.

De multifunctionele parketschuurmachine PALLMANN SPIDER

Doorheen het volledige renovatie proces werd de multifunctionele parketschuurmachine, PALLMANN SPIDER gebruikt. Door het schuren met de drie-schijfstechniek en een krachtige aandrijving wordt steeds een perfect schuurresultaat behaald. De machine is ook uiterst eenvoudig te bedienen, hij loopt rustig en hij wordt vooral gekenmerkt door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden; van krachtig schuren tot zacht polijsten.

Bovendien blijft de machine steeds verder evolueren, met nieuwe accessoires en nieuwe toepassingsmogelijkheden. Dankzij de nieuwe power-LED-verlichting met 360° verlichting en verbeterde wieldoppen kan je bijvoorbeeld richtingsvrij schuren en worden het schuurpatroon en eventuele oneffenheden in de vloer duidelijker zichtbaar. Het verbeterde wieldopontwerp beschermt de muren en plinten dan weer tegen ongewenste krassen. De perfecte tool dus voor een renovatie. Qua toepassingsmogelijkheden denken we vooral aan de PALLMANN borsteltechniek. Daarmee creëer je in een handomdraai een vloer met karakter. De ‘zachte’ delen van de jaarringen worden immers uit het hout geborsteld, terwijl de harde gedeeltes overeind blijven. Met een levendige, robuuste parketvloer als resultaat.

PALLMANN GECKO FLEX, de overtuigende alleskunner

De villa kende veel hoekjes en kantjes wat volgens zaakvoerder Hans Wils voor een extra uitdaging zorgde. Dankzij de ervaring van Wils Parketvloeren en de hulp van de kantenschuurmachine, PALLMANN GECKO FLEX, konden alle hoeken alsnog geschuurd worden. PALLMANN GECKO FLEX is een krachtige en handzame machine die een uitstekend schuurbeeld geeft. De machine beschikt over veel handige details, van het flexibele afzuigsysteem tot de toerentalregelaar: een overtuigende alleskunner.

Natuurlijke uitstraling met PALLMANN Magic Oil Pure

Door de ouderdom van het huis moesten sommige delen van de bestaande ondergrond eerst uitgebroken worden. Deze werden vervangen door OSB 18 mm platen. De eindklant wou graag een natuurlijke uitstraling voor het visgraatparket. Voor de renovatie werd daarom voor PALLMANN Magic Oil 2K Pure gekozen. Deze oplosmiddelvrije 2-componenten parketolie creëert een natuurlijke “invisible” en “onbehandelde” houtlook waardoor de natuurlijke kleur van het hout behouden blijft. Het wasgehalte zorgt voor een gelijkmatig mat, fluweelachtig oppervlak.

Na 18 werkdagen werd de visgraatparket volledig afgewerkt. Het resultaat is zeer geslaagd. Dankzij de borsteltechniek en de naturelle afwerking is de parketvloer een echte meerwaarde in de gerenoveerde villa.

Gebruikte producten

PALLMANN Spider Multifunctionele parketschuurmachine

Door het schuren met de drie-schijfstechiek en een krachtige aandrijving wordt een perfect schuurresultaat behaald. De machine is uiterst eenvoudig te bedienen, loopt rustig en wordt vooral gekenmerkt door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden; van krachtig schuren tot zacht polijsten.

PALLMANN GECKO FLEX Handzame kantenschuurmachine

Met deze kantenschuurmachine is geen hoek onbereikbaar. PALLMANN GECKO FLEX is een krachtige en handzame machine die een uitstekend schuurbeeld geeft. De machine beschikt over veel handige details, van het flexibele afzuigsysteem tot de toerentalregelaar. Een overtuigende alleskunner.

MAGIC OIL 2K PURE Oplosmiddelvrije 2-componenten parketolie voor een natuurlijke "invisible" / "onbehandelde" houtlook

Olie-wascombinatie die een open, ademend en diffuus oppervlak oplevert. Het wasgehalte zorgt voor een gelijkmatig mat, fluweelachtig oppervlak. De natuurlijke kleur van het hout blijft behouden en zorgt voor het zogenaamde onbehandelde / invisible hout look. 

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw